Thomas Knoll: Nooit gedacht dat mijn digitale doka een product zoals Photoshop op zou leveren

Thomas KnollOp 19 februari was het 25 jaar geleden dat Adobe met Photoshop de wereld van beeldbewerking en beeldcreatie op de kop zette. Vanaf dat moment waren torenhoge investeringen in digitale beeldbewerkings apparatuur zoals Scitex en Crossfield die verkochten niet meer nodig. Met een Apple Macintosh kon elke creatieve ontwerper die zich door de steile leercurve van Photoshop niet af liet schrikken op zijn keukentafel de mooiste beelden maken. Photoshop was gebaseerd op het werk van Thomas Knoll die als enthousiast fotograaf een digitale donkere kamer wilde maken om zijn beelden te perfectioneren. Samen met zijn broer bouwde hij een prototype van een programma dat later Photoshop zou gaan heten en dat van Adobe het succesvolste bedrijf in de software industrie zou maken. Lees het verhaal van Knoll via deze link.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK