Direct 3 D printen van uit Photoshop

Photoshop laat je nu 3D-modellen maken. En ze meteen printen en bezorgen door het Nederlandse Shapeways.

photoshop 3D blokboek

Adobe heeft een update van Photoshop CC gelanceerd. Nieuw is de ondersteuning voor het bewerken en printen van 3d-modellen. Je kan zowel nieuwe 3d-objecten ontwerpen als bestaande 3d-bestanden bewerken. Adobe zegt meerdere populaire 3d-printers voor consumenten te ondersteunen.

Als een model niet haalbaar is voor een 3d-printer en uit elkaar zou vallen, dan komt Photoshop automatisch met steuntjes die zijn toe te voegen. Photoshoppers kunnen hun 3d-ontwerpen direct uploaden naar Sketchfab 3D, zeg maar de Youtube voor 3d-objecten.

Vanuit Photoshop zijn 3d-modellen ook direct te bestellen via de Nederlandse 3d-printfabriek Shapeways, dat flink aan de weg timmert in de VS. Het bedrijf heeft met Adobe een deal gesloten om Photoshop-gebruikers direct vanuit de software hun model te laten printen door Shapeways. Via de knop ‘Print to’ kunnen ze kiezen voor de verschillende materialen die Shapeways aanbiedt, van keramiek tot zilver.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK