Photoshop voor iPad beschikbaar, maar nog lang niet klaar

Half oktober vorig jaar schreef de website ‘computer creatief’ over de aankondiging van Adobe dat er een versie van Photoshop voor op de iPad ging komen. Meer dan een jaar later is het zover: de iPad-versie van Photoshop valt nu te downloaden.

Volgens de analyse van ‘computer creatief’ is deze versie echter nog lang niet klaar.

photoshop-ipad-2Computer Creatief auteur Hans Frederiks: “Met deze 1ste release krijg je de beschikking over een deel van de Photoshop-gereedschappen. Je kunt bestanden in lagen bewerken en je hebt de beschikking over bijvoorbeeld Quick Selection, het Snel retoucheerspenseel, het gummetje en het tekstgereedschap. Maar ik zie bijvoorbeeld nog geen kloongereedschap. Nu ja, er is in ieder geval een begin van een iPad-versie van Photoshop.”

“De app werkt op de volgende iPads: iPad Pro, iPad Pro (12.9-inch) 1ste en 2de generatie, iPad Pro (10.5-inch), iPad Pro (9.7-inch), iPad 5de generatie, iPad Mini 4 en de iPad Air 2. Zonder Creative Cloud-abonnement kun je de app 30 dagen proberen, daarna is een lidmaatschap van Creative Cloud nodig.”

Bron: Computer Creatief (onderdeel van Van Duuren Media B.V.)

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK