Adobe bouwt ook Illustrator voor iPad

In 2020 lanceert Adobe een Illustrator-versie voor de iPad. Net als bij Photoshop zal het in de eerste versie zeker geen gelijkwaardige kopie zijn van de desktop-versie, maar de meeste functionaliteit zegt Adobe wel aan boort te willen hebben.

illustrator-ipad

Op de Adobe Max 2019 conferentie heeft Adobe het ontwikkeltraject voor Illustrator op de iPad wat bijgesteld. Geïnteresseerden kunnen zich op de Adobe website aanmelden voor een privé-bèta versie. Op dit moment bevindt de ontwikkeling zich volgens Adobe nog in een prematuur stadium. De focus ligt met name op functies die met touch-optimalisaties op de iPad worden ontwikkeld. En dus samen met het gebruik van de Apple Pencil. En natuurlijk zal Adobe ervoor zorgen dat een gemaakt ontwerp op de iPad naadloos kan worden gesynchroniseerd via Creative Cloud naar lap- of desktopomgevingen, om daar verdere bewerkingen uit te voeren.

Creativiteit

Net zoals bij Photoshop op de iPad zal ook Illustrator zich vooral gaan richten op creatieven die originelen maken. De beide applicaties zullen naar alle waarschijnlijkheid minder wegen vinden binnen de technische verwerking van bestanden binnen een InDesign opmaakomgeving. Opvallend is de functie om vanuit een te maken foto met de iPad een vectorweergave te krijgen, die dan verder in Illustrator bewerkt kan worden. Een behoorlijke creatieve impuls. Zelfs lettertypen worden vanuit een foto herkend en omgezet, zolang ze in de fontbibliotheek aanwezig zijn.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK