Apple komt met iPad met Pencil voor onderwijs

Tijdens een onderwijsbeurs in Chicago heeft Apple een nieuwe iPad aangekondigd. De vernieuwde 9.7-inch iPad ondersteunt de Apple Pencil. Deze stylus werd twee jaar geleden voor het eerst op de markt gebracht, maar werkte enkel op duurdere modellen. Nu is Pencil-ondersteuning ook op een goedkoper model beschikbaar. De stylus zal echter niet meegeleverd worden bij aanschaf, maar is optioneel verkrijgbaar voor een prijs van 99 dollar.

De vernieuwde iPad draait op een A10 Fusion-chip. Dit is dezelfde chip als in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Volgens Apple zorgt deze chip ervoor dat de nieuwe 9.7-inch iPad vele malen krachtiger is dan welke Chromebook dan ook. Een flinke sneer richting Google natuurlijk, dat met Acer een vergelijkbare Chrome OS-tablet aankondigde. Verder beschikt de vernieuwde 9.7-inch iPad over Touch ID, een FaceTime-camera, een batterij met een capaciteit voor 10 uren gebruik en een camera aan de achterkant van acht megapixel. Het model is verkrijgbaar met en zonder LTE. Het opslaggeheugen op beide modellen bedraagt 32 GB.

Aangezien Apple zich met de 9.7-inch iPad speciaal op het onderwijs richt, zal ook het softwarepakket aangepast worden. Zo maakt Apple nieuwe versies van iWorks-apps zoals: Pages, Numbers en Keynote, met ondersteuning voor de Apple Pencil. Ook komen er nieuwe augmented reality apps naar de iPad. Zo is daar bijvoorbeeld de Froggipedia-app, waarmee studenten virtueel een kikker kunnen ontleden. Volgens Apple zal leren met augmented reality ervoor zorgen, dat het onderwijs klaar is voor de toekomst.

Voor creatieven eigenlijk een musthave. Uit de hand tekenen gaat moeiteloos nu.

Voor onderwijzers komt Apple met de Schoolwork-app. Hiermee kunnen leraren berichten sturen naar de leerlingen, en bijvoorbeeld huiswerk verdelen. De voortgang van de leerlingen, tijdens het maken van huiswerk, kunnen de leraren ook bijhouden. Studenten krijgen daarnaast toegang tot meer opslag in de iCloud. Alhoewel Apple zich richt op het onderwijs, kan ook de gewone consument uiteraard aan de slag met deze iPad.

Apple brengt de iPad later deze week naar Nederland, in de kleuren zilver, grijs en goud. Het goedkoopste model heeft 32GB aan opslaggeheugen en een prijs van 359 euro. Voor 489 euro is er een variant verkrijgbaar die ook internet via 4G ondersteunt. De Apple Pencil moet los gekocht worden voor een prijs van 99 euro.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK