Apple met nieuwe iPad Pro en nieuwe MacBook Air

Apple onthulde gisteren twee nieuwe hardwareproducten. De iPad Pro met de nieuwe A12Z Bionic chip. De nieuwe MacBook Air heeft een verbeterd toetsenbord.

Beide producten zullen niet heel gauw massaal worden aangeschaft binnen printmedia-omgevingen, alhoewel de iPad Pro als ‘professioneel fototoestel’ wellicht als ‘aanlevermachine’ voor digitale fotografie nog wel een rol van betekenis kan gaan spelen. Achterop de iPad Pro zit nu namelijk ook een ultra-wide-cameralens. Gecombineerd met een zogenaamde dieptesensor, zet Apple een volgende stap in de digitale fotografie en video- toepassingen. De iPad krijgt ook een eigen trackpad, die volgens analisten wel wat anders werkt dan bij een laptop. “Als de gebruiker een vinger over het trackpad beweegt, verandert de cursor vloeiend mee met de inhoud waarnaar hij wijst, en neemt hij de vorm van elementen van de interface aan”, zegt het persbericht van Apple. De 11″ is beschikbaar vanaf 743 euro, de 13″ vanaf 925 (beiden ex. BTW).

iPad Pro met Magic Keyboard en volgens Apple met een snellere processor dan in de meeste Windows laptops.

MacBook Air

Net zoals bij de nieuwe MacBook Pro is het hinderlijke toetsenbord met vlindermechaniek vervangen. De processorkeuze is wat verruimd, de Air kan worden aangeschaft met een Intel Core i3 op 1,1 GHz, of een Intel Cre (quad) i5 op eveneens 1,1 GHz. De Air gaat vanaf 988 euro over de toonbank met een 13,3″ scherm. Standaard uitgevoerd met 256MB SSD.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK