Nieuwe Apple MacBook Pro

Apple kondigde een nieuwe versie van de MacBook Pro aan. Niet zozeer gereedschap voor grafici, maar wel voor crossmediale toepassingen, met hoge eisen aan opslagcapaciteit en snelheid voor de verwerking van audiovisuele projecten. De nieuwe MacBook Pro (met 13 en 15 inch scherm) is per direct beschikbaar. Het vernieuwde Retina-display is voorzien van de True Tone-technologie. Daarbij worden de kleuren op het scherm aangepast aan het omgevingslicht. Dezelfde functie was al te vinden in de iPhone X van Apple. Daarnaast is ook het toetsenbord vernieuwd. Het is de derde versie van Apples vlindertoetsenbord. Dat toetsenbord moet ervoor zorgen dat typen minder geluid maakt dan typen op toetsenborden van voorgaande modellen, waarop nogal wat kritiek was. Kwetsbaarheid door met name stof en kruimels, waardoor toetsen soms niet functioneerden of vast kwamen te zitten.
De MacBooks zijn ook een stuk sneller geworden dan hun voorgangers, dankzij de nieuwste Intel-processor. De 13-inch versie krijgt een adviesprijs van 1.999 euro. Het model met een 15 inch scherm gaat voor maar liefst 2.799 euro over de toonbank. Er werden geen nieuwe modellen aangekondigde voor de populaire iMac. Na de aankondiging ging de koers van Apple weer door de 190 dollar grens en eindigde op 191,03 dollar. Op de beurs was het bedrijf gisteren 938,9 miljard dollar waard.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK