Apple stopt met het leveren van fotoboeken

Apple zal later dit jaar stoppen met het leveren van fotoboeken. Het is al jaren mogelijk om via iPhoto of de Foto’s-app voor de Mac direct bij Apple drukwerk te bestellen. Het gaat niet alleen om boeken, maar ook om kaarten en kalenders die rechtstreeks vanuit de Foto’s-app besteld kunnen worden.

 

In de Foto’s-app van het onlangs uitgebrachte Mac OS 10.13.6 wordt aangekondigd dat Apple deze dienstverlening op 30 september 2018 zal staken. Na die datum dienen Mac-gebruikers hun fotoboeken bij externe bedrijven te bestellen.

Het bestellen van fotoalbums en ander drukwerk is sinds 2002 mogelijk, maar zit een klein beetje verborgen in de Foto’s-app. Je bereikt de dienst door een aantal foto’s te selecteren en te kiezen voor Archief → Maak aan → Fotoboek. De laatste jaren is de vraag naar dergelijke producten sterk teruggelopen en daarom heeft Apple besloten de stekker uit de dienst te trekken. Het drukwerk van Apple was over het algemeen van hoge kwaliteit en werd door gebruikers gewaardeerd.

Volgens Apple kunnen drukkers de dienstverlening heel makkelijk overnemen door een plug-in voor de Foto’s-app te maken. Deze zogenaamde ‘Photos Project Extensions’ zijn te downloaden in de App Store en bieden dezelfde ervaring als Apple’s printdienst. Er zijn echter geen diensten die aan Nederlanders en Belgen leveren te vinden.

Bron: One More Thing

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK