Apple bewijst kwaliteit iPhone 6 met print

BB150630shotoniphoneApple gaat er met de ‘Shot on iPhone 6′-reclamecampagne vandoor met de prestigieuze Outdoor Lions Award in Cannes. Deze prijs is bedoeld voor creatieve reclames in de buitenlucht, zoals posters en billboards.

Apple verzamelde foto’s die gemaakt waren door gebruikers van de iPhone 6. De foto’s werden over de hele wereld gebruikt als billboard en toonden de uitzondelijke kwaliteit van foto’s die gemaakt werden door Apple’s nieuwste telg in de iPhone-familie. Foto’s van overal in de wereld werden gebruikt als gigantische billboards.

Het hoofd van de jury noemde de campagne een ‘gamechanger’. De campagne werd in elkaar gezet door Apple & het reclamebureau TBWA/Media Arts Lab.

Om de foto’s te verzamelen reikte Apple uit naar Flickr- en Instagram gebruikers en vroeg het hun toestemming om hun foto’s te gebruiken op televisie, print media en billboards. Zo’n 162 mensen stemden in. Hun foto’s verschenen op meer dan 10.000 locaties in 75 landen, verdeeld over 25 steden.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK