Apple verrast met ‘lage’ prijzen nieuwe iPad en iPhone 11

Apple gooit het roer om voor de prijsstelling van Apple’s nieuwste iPad en iPhone 11 serie. Daarmee erkent de fabrikant het rommelige karakter van de laatste reeks iPhones, met voor de gebruiker soms onduidelijke prijsverschillen.

De specificaties zijn allemaal indrukwekkend, maar de prijzen maakten de verrassing tijdens het ‘Apple Special Event’, gisterochtend om 10 uur lokale tijd in het Steve Jobs Theater in Cupertino. Een wederom goed geregisseerd stukje werk van vele Apple-medewerkers onder leiding van Apple CEO Tim Cook. Apple zet in op games, video, fotografie en film. Alles in een juiste balans, om zowel consument als zakelijke gebruiker te bedienen.

iphone-7-pro

Nieuwe iPhone 11 Pro heeft maar liefst drie camera’s, high-end toepassingen voor zowel fotografie als film in een ‘handomdraai’.

De iPhone 11 gaat vanaf $699 over de toonbank en de nieuwe iPad van $329 voorzien van het nieuwe iPadOS, waarmee de iPad steeds dichter bij een laptop kan worden gepositioneerd.

Apple hield onlangs een onderzoek onder gebruikers van iPhone. Daaruit bleek dat men ‘met gemak’ 1200-1400 dollar zou willen uitgeven voor een nieuw model iPhone. Apple heeft het advies deels terzijde gelegd. Alleen de iPhone 11 Pro modellen schieten ruim boven de 1000 euro uit.

Netflix concurrentie

Met Apple TV+ voor nog geen 5 dollar per maand, gaat Apple duidelijk de concurrentie aan met Netflix. Het aandeel Netflix daalde na de Apple aankondiging meteen met 3,5%. Het aandeel Apple ging ruim 3 dollar omhoog. De beurswaarde lag gisteren op ca. 960 miljard dollar. Apple lijkt de balans te hebben gevonden in games, diensten, TV en prachtige technologie voor het maken van al die content, ook ‘gewoon’ vanuit een iPhone.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK