Apple blaast iPad mini nieuw leven in

In 2015 bracht Apple haar laatste iPad mini 4 uit. De fabrikant dacht dat de grotere iPhone Plus modellen de functie van de iPad mini zou overnemen. 4 jaar later denkt Apple dat dit een verkeerde inschatting was en blaast de iPad mini weer nieuw leven in.

De belangrijkste veranderingen zijn zonder twijfel de snellere A12 Bionic-chip en de verbeterde camera. De mini komt in twee uitvoeringen beschikbaar, de 64GB uitvoering gaat 459 euro kosten, en de 256GC gaat voor 629 euro over de toonbank. Daarbovenop zijn er voor elke versie 4G modellen. De camera’s zijn van beperkte kwaliteit, maar voldoende voor videogesprekken. iPads blijken toch minder vaak als ‘serieuze’ camera te worden gebruikt, in vergelijking tot diverse iPhone modellen.

Prestaties

Met de A12 Bionic-chip kan de nieuwe iPad mini weer heel wat jaartjes vooruit. De snellere chip zal ook nodig zijn voor mogelijke ondersteuning van de Apple Pencil. Apple heeft gekozen voor ondersteuning van de eerste generatie Apple Pencil. Alle mogelijkheden die je op andere iPads met deze Pencil hebt, gelden ook voor de mini. Dat betekent dat je drukgevoelig kan tekenen. Opladen gaat via de Lightning-aansluiting op de iPad en de Apple Pencil. Je kunt de iPad mini 2019 per direct aanschaffen bij de Apple Store.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK