Apple stopt met iPad Mini

Apple zou stoppen met zowel de verkoop als de ontwikkeling van de iPad Mini. Dat meldt een bron die dichtbij Apple zou staan aan BGR.
Apple zou geen nieuwe versies van de iPad Mini van 7,9 inch meer uitbrengen, en zou van plan zijn de verkoop van de tablet uiteindelijk uit te faseren.
De eerste iPad Mini werd in 2012 op de markt gebracht. Destijds had de grootste iPhone een scherm van 4 inch en de 9,7 inch iPad was toen nog een stuk zwaarder en dikker dan de modellen die nu worden uitgebracht.
Sinds 2014 brengt Apple jaarlijks iPhones met schermformaten van 4,7 en 5,5 inch uit, die dus qua formaat niet zo veel meer verschillen van de iPad Mini. Vooral die 5,5 inch iPhone Plus-modellen, zouden volgens Apple de rol van de iPad Mini ondertussen beter vervullen.
De stap zat er al langer aan te komen, aangezien Apple de iPad Mini al anderhalf jaar niet meer intern vernieuwd heeft. Bovendien lopen de verkopen op de tablet-markt al jaren geleidelijk terug. Dat geldt ook voor andere merken dan Apple, en is niet alleen voor de kleinere varianten het geval. Apple zet de laatste jaren bovendien vooral in op de grotere, krachtigere iPad Pro.

Begin volgende maand houdt Apple zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC. Er gaan geruchten dat het bedrijf uit Cupertino daar een iPad Pro met een 10,5 inch scherm zal presenteren. De schermranden van dit model iPad zouden een stuk dunner zijn, waardoor het uiteindelijk hetzelfde formaat als de reguliere 9,7 inch iPad zou hebben.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK