Polaroids maken vanaf smartphone-foto’s

Dat foto’s in print onverminderd populair blijven, blijkt wel uit het nieuwste product van polaroid. Het Nederlandse Polaroid Originals brengt een soort ‘fotoprinter’ op de markt, bedoeld om prints te maken vanaf smartphones.

De Polaroid Lab werkt analoog: gebruikers selecteren een foto op hun telefoon en leggen het toestel met het scherm naar beneden op de Polaroid Lab. De foto wordt via een stel lenzen vervolgens op een lege Polaroid-foto geprojecteerd, waarna het plaatje naar buiten rolt.

Mini donkere kamer

Polaroid Originals beschrijft het apparaat als ‘een miniatuur donkere kamer voor op tafel’. Het apparaat belooft tot een maand mee te gaan op één batterijlading, en kan door iedereen gebruikt worden: geen koppelen of snoeren nodig. Wel is de Polaroid-app nodig, om foto’s op maat te snijden en eventueel van een filter te voorzien. Het apparaat werkt met vrijwel alle foto’s die ook in Polaroid-camera’s gaan. Polaroid Lab is vanaf 10 oktober verkrijgbaar voor 130 euro.

Bron: RTL-Z

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK