Polaroid krijgt een tweede leven – print is hot

BB160812 polaroid-onestepUitgerekend in een tijd waarin mensen meer digitaal fotograferen dan ooit, is Polaroid aan een verrassende wederopstanding bezig. Grootste klanten: jongeren. ‘Voor teenagers die zijn geboren in een digitale wereld met touchscreens en camera’s op hun telefoon, is het magisch om een klein apparaatje te bezitten waarmee ze een foto kunnen afdrukken,’ zegt Scott Hardy, de huidige ceo. Hij refereert aan het succes van de ZIP, een handzaam, cartridgeloos printertje dat, gebruikmakend van Polaroids ZINK-papier dat de inkt bevat, foto’s van de smartphone af kan drukken. Uiteraard worden de plaatjes omlijnd door het klassieke Polaroid-kader.

De eens veronachtzaamde digitale technologie is inmiddels de kracht van het bedrijf. Samenwerking met online communities en ontwerpers van buiten het bedrijf leidt tot nieuwe producten die gebruiksgemak paren aan een zweem van nostalgie, zoals de Cube, een GoPro-achtige camera met het formaat van een fikse dobbelsteen en de Snap en de SocialMatic, twee digitale cameraatjes die de kieken direct kunnen afdrukken.

Het assortiment, dat tevens videocamera’s, mobiele telefoons, tv’s en tablets omvat, wordt binnenkort uitgebreid met drones en 3d printers voor op de keukentafel.

Lees het interessante artikel op Quotenet.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK