Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Polaroid krijgt een tweede leven – print is hot

BB160812 polaroid-onestepUitgerekend in een tijd waarin mensen meer digitaal fotograferen dan ooit, is Polaroid aan een verrassende wederopstanding bezig. Grootste klanten: jongeren. ‘Voor teenagers die zijn geboren in een digitale wereld met touchscreens en camera’s op hun telefoon, is het magisch om een klein apparaatje te bezitten waarmee ze een foto kunnen afdrukken,’ zegt Scott Hardy, de huidige ceo. Hij refereert aan het succes van de ZIP, een handzaam, cartridgeloos printertje dat, gebruikmakend van Polaroids ZINK-papier dat de inkt bevat, foto’s van de smartphone af kan drukken. Uiteraard worden de plaatjes omlijnd door het klassieke Polaroid-kader.

De eens veronachtzaamde digitale technologie is inmiddels de kracht van het bedrijf. Samenwerking met online communities en ontwerpers van buiten het bedrijf leidt tot nieuwe producten die gebruiksgemak paren aan een zweem van nostalgie, zoals de Cube, een GoPro-achtige camera met het formaat van een fikse dobbelsteen en de Snap en de SocialMatic, twee digitale cameraatjes die de kieken direct kunnen afdrukken.

Het assortiment, dat tevens videocamera’s, mobiele telefoons, tv’s en tablets omvat, wordt binnenkort uitgebreid met drones en 3d printers voor op de keukentafel.

Lees het interessante artikel op Quotenet.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Meer resultaat uit je website halen: 18 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK