BASF verkoopt pigmentactiviteiten aan DIC Corporation

DIC – gevestigd in Tokyo koopt voor 1,15 miljard euro de BASF pigmentactiviteiten, als de mededingingsautoriteiten daar toestemming voor geven. Eind volgend jaar zou de overname zijn werkelijke beslag moeten krijgen.

DIC Corporation is ook eigenaar van Sun Chemical en dus al actief in de markt van pigmentproducten. BASF besloot onlangs dat deze activiteiten voor haar strategie niet meer van belang zouden zijn. DIC Corporation ziet zichzelf op dit gebied als één van ’s werelds belangrijkste pigmentproducenten, en wil haar belang graag uitbreiden.

DIC is een beursgenoteerd bedrijf in Japan met ca. 20.000 werknemers wereldwijd. Het bedrijf werd opgericht in 1908, is actief in meer dan
60 landen, en rapporteerde in 2018 een omzet van ongeveer 800 miljard Japanse yen (6,8 miljard euro). De Japanse groep is in drie segmenten actief: Packaging & Graphics, Functional Products en Color & Display.

Bron: Grafisch Nieuws

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK