BASF verkoopt pigmentactiviteiten aan DIC Corporation

DIC – gevestigd in Tokyo koopt voor 1,15 miljard euro de BASF pigmentactiviteiten, als de mededingingsautoriteiten daar toestemming voor geven. Eind volgend jaar zou de overname zijn werkelijke beslag moeten krijgen.

DIC Corporation is ook eigenaar van Sun Chemical en dus al actief in de markt van pigmentproducten. BASF besloot onlangs dat deze activiteiten voor haar strategie niet meer van belang zouden zijn. DIC Corporation ziet zichzelf op dit gebied als één van ’s werelds belangrijkste pigmentproducenten, en wil haar belang graag uitbreiden.

DIC is een beursgenoteerd bedrijf in Japan met ca. 20.000 werknemers wereldwijd. Het bedrijf werd opgericht in 1908, is actief in meer dan
60 landen, en rapporteerde in 2018 een omzet van ongeveer 800 miljard Japanse yen (6,8 miljard euro). De Japanse groep is in drie segmenten actief: Packaging & Graphics, Functional Products en Color & Display.

Bron: Grafisch Nieuws

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK