Spring naar content
Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Ricoh met positieve cijfers nog meer in industrial print

Bij een licht gedaalde omzet van nog altijd ruim 2.013 miljard yen (bijna 16,4 miljard euro) is Ricoh er in geslaagd, op 31 maart afgelopen boekjaar, de eerdere rode cijfers om te buigen naar een plus in het netto eindresultaat. De komende jaren zet het bedrijf in op groei in industriële inkjettoepassingen.

Volgens de toelichting op de jaarcijfers zag de divisie Commercial Printing – met daarin onder andere de Ricoh Pro VC70000 inkjetpers – de verkoop met 0,3 procent dalen tot 185,2 miljard yen (1,5 miljard euro), maar de operationele winst steeg tegelijkertijd met 8,1 procent naar 27,2 miljard yen (ruim 0,2 miljard euro).

Inkjetkoppen

De divisie Industrial Printing, waar inkjetkoppen een belangrijke rol spelen, zag de verkopen met 7,8 procent stijgen naar 20,6 miljard yen (0,17 miljard euro), maar het operationele verlies nam toe tot 7,1 miljard yen (0,06 miljard euro, tegen 0,02 miljard euro een jaar eerder). Ricoh wijt die ontwikkeling aan de sterk gedaalde verkoop van inkjetkoppen in de grootste afzetmarkt China. De verkopen in Europa en de VS namen wel toe.

Industrial print

Het is ook juist dat deze divisie Industrial Printing door Ricoh is aangewezen als belangrijke groeimarkt. Tijdens een bijeenkomst met investeerders in april kondigde Ricoh aan de komende jaren ook actief te worden op de markten voor textiel, labels en (flexibele) verpakkingen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK

Scroll naar boven