Ergon Capital verkoopt puzzelbedrijf Keesing

Het Belgische Ergon Capital hoopt 300 miljoen te kunnen krijgen voor de verkoop van het inmiddels fors gegroeide puzzelbedrijf Keesing.

Het bedrijf heeft zo´n 350 werknemers in dienst. Bij elkaar verkoopt het concern meer dan honderd miljoen gedrukte puzzelboeken per jaar. De markt is inmiddels flink uitgebreid. Keesing werd volgens het FD binnen de vorige eigenaar TMG vooral gebruikt om verliezen binnen het TMG-bedrijf te compenseren. In 2017 was het bedrijf amper de helft waard van de huidige verwachte verkoopprijs.

Keesing

TMG bezit nog 30% van de aandelen, Ergon 30% en het management 10%. Destijds is afgesproken dat ook TMG zijn aandeel moet verkopen, mocht Ergon het bedrijf willen verkopen.

Keesing is marktleider in 6 Europese landen en heeft een flinke positie in nog eens 4 Europese landen. Het grootste deel van de omzet komt uit gedrukte puzzelboekjes, maar het bedrijf breidt ook uit op digitaal gebied.

Bron: FD

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK