Peak Capital investeert 450.000 euro in Happyprinting

Het Nederlandse online printing bedrijf Happyprinting heeft een investering van
€ 450.000 verkregen van de Nederlandse venture capitalist Peak Capital. De investering zal worden gebruikt om de internationale uitrol van Happyprinting te versnellen en het online printing platform verder te ontwikkelen.


“We zijn verheugd om samen te werken met Peak Capital. Peak heeft bewezen de juiste slimme investeerder te zijn voor snelgroeiende bedrijven, zoals Catawiki en StuDocu, en daarmee ook voor ons”, aldus Sven Rusticus, CEO Happyprinting.

Printing Platform as a Service (PaaS)

Happyprinting is in 2017 gestart met de ontwikkeling van een zeer intuïtieve webshop voor online printing, inclusief het merk en de marketing. Dit platform wordt nu wereldwijd als een service aangeboden aan drukkers die willen profiteren van de sterke groei in de online printmarkt, en willen groeien door samen te werken met Happyprinting.

“Wereldwijd is de verschuiving van traditioneel naar online geplaatste bestellingen nog maar net begonnen. Met ons platform maken we het eenvoudiger, efficiënter, duurzamer en leuker, voor zowel de printers als hun klanten. Het is onze missie om happy klanten en happy printers te creëren met ons platform. Dat is de reden waarom we Happyprinting zijn”, aldus Rusticus.

Johan van Mil, medeoprichter en managing partner bij Peak Capital: “We zijn onder de indruk van het Happyprinting-platform en het internationale bedrijfsmodel dat de oprichters van Happyprinting hebben gecreëerd. Het team heeft een enorme ondernemerservaring en kent de markt heel goed. Ze waren in staat om snel acht Europese en Aziatische landen te ontwikkelen en te betreden, in korte tijd en volledig zelf gefinancierd. We zijn verheugd om Happyprinting te helpen nog sneller te groeien en hun wereldwijde ambities waar te maken.”

team-happyprinting

Op de foto, van links naar rechts:
Cheu Thai Shing (Analyst Peak Capital), Thijs Dijkman (Analyst Peak Capital), Jean-Pierre Meijer (CTO Happyprinting), Johan van Mil (Managing Partner Peak Capital), Sven Rusticus (CEO Happyprinting)

Franchising online printen

Happyprinting biedt zijn merk, de marketing en de webshop aan in een franchiseovereenkomst aan drukkerijen wereldwijd. Hierdoor groeit Happyprinting snel, zonder te investeren in printapparatuur, en kunnen printers hun deel van de online markt veroveren door gebruik te maken van de Happyprinting merk, marketing en webshopoplossingen.

“We hebben een innovatief franchiseconcept gecreëerd in de e-commerce sector. Waar Starbucks een franchise is van fysieke filialen, franchisen wij online printing shops in een bepaald land”, aldus Rusticus. Het is de visie van het bedrijf om een ​​wereldwijd netwerk van printers te creëren, die allemaal het merk van Happyprinting, de marketing en het Printing as a Service-platform delen.

Deze visie zal ook multinationals in staat stellen drukwerk en print overnight te distribueren naar elk land ter wereld. In tegenstelling tot gecentraliseerd afdrukken en versturen, minimaliseert lokaal afdrukken, en leveren de transportkosten en verlaagt zo de CO2-voetafdruk van print. “We stoppen met het transporteren van print met vliegtuigen”, aldus Rusticus. “En dankzij ons wereldwijde partnerschap met HP Indigo kunnen we een consistente printkwaliteit garanderen, waar ook ter wereld.”

Online Printmarkt explodeert in de komende vijf jaar

De wereldwijde printmarkt wordt berekend op $980 miljard, en ligt daarmee dicht bij de omvang van de wereldwijde auto-industrie. Ondanks, wat veel mensen denken, blijft de printmarkt groeien. De wereldwijde online printmarkt groeit daarbij nog sneller en zal naar verwachting de komende vijf jaar exploderen.

In West-Europa bijvoorbeeld werd in 2018, 19% van al het drukwerk besteld via online printers. Het marktaandeel van online printers zal naar verwachting stijgen tot 42% in 2025, volgens Bernd Zipper, Europa’s expert op het gebied van online printing. In markten, zoals Azië en Oost-Europa, zal de groei naar verwachting nog hoger zijn.

Over Happyprinting

Happyprinting is opgericht door Sven Rusticus, voormalig CEO Icemedia en COO van Drukwerkdeal (later gekocht door Cimpress) en Jean-Pierre Meijer, voormalig Global IT Director bij Dow Chemical. Happyprinting is begonnen met webshops in Nederland en Ierland en gaat naar Noorwegen, Bulgarije, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Korea, Japan en de Filippijnen. “We hebben een mooie weg voor de boeg. Ons platform is klaar voor snelle uitrol in landen over de hele wereld”, aldus Jean-Pierre Meijer, CTO / COO van Happyprinting. Happyprinting is de officiële partner van het HP Indigo InnoPartner-programma, dat Happyprinting in contact brengt met, en helpt in de samenwerking met drukkers over de hele wereld.

Over Peak Capital

Peak Capital is een Nederlands durfkapitaalfonds, dat is opgericht door ervaren ondernemers. Peak Capital investeert slim kapitaal en hands-on ondersteuning in snelgroeiende marktplaatsen en SaaS-bedrijven in de beginfase, zoals: Catawiki, Channable, InvoiceFinance, OneFit en StuDocu en TradeCloud. Eerdere investeringen omvatten: IENS, verkocht aan Tripadvisor (NASDAQ: TRIP) in 2014, Radionomy, overgenomen door Vivendi (EURONEXT: VIV) in 2015 en CheapCargo, verkocht aan PostNL (EURONEXT: PNL) in 2017. Voor meer info: www.peak.capital

Bron: persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK