Van der Eems investeert in ‘lean, mean and green’ afwerking

Het gaat wederom om een forse investering. Zo’n 350.000 euro maar liefst. Het is dan ook niet zomaar een afwerkstraat. Het circa 15 meter lange apparaat is uniek voor Nederland en multifunctioneel inzetbaar. Hij vergaart, hecht en maakt magazines en boekjes en is ook inzetbaar voor vlaggetjes: 24/7. Pauze is alleen nodig voor de medewerker die bij de machine staat.

Van der Eems, opgericht in 1906, heeft 2 vestigingen, waar in totaal 60 medewerkers werkzaam zijn.

Uniek aan de volledig computergestuurde afwerkstraat, zijn de superlage omsteltijden en minimale inschiet. Oftewel de tijd en het papier dat nodig is om het apparaat bij een afwerkopdracht in te stellen.

durk-jorrit-van-der-eems

Durk Jorrit van der Eems

Dit zijn belangrijke besparingen in de hedendaagse drukkerswereld, omdat de prijzen onder druk staan en de levertijden korter en de oplages kleiner worden. Toch wijzen diverse onderzoeken uit dat printmarkt ten opzichte van andere media toekomst heeft. Maar een drukker moet dan echter wel ‘lean, mean and green’ kunnen opereren. Van der Eems kan dit als geen ander.

De aanschaf en inzet van deze nieuwe afwerkstraat is slechts een onderdeel in hun complete keten van efficiënte en duurzame productie, met onder meer: duurzame drukpersen, biologische inkten, FSC papier, chemievrije plaatmakers en slim verpakken en bezorgen.

Door daarnaast groene stroom te gebruiken en de resterende CO2 productie te compenseren via de Stichting Trees For All (CBF keur), weet elke opdrachtgever dat het op alle manieren goed zit bij Drukkerij van der Eems in Easterein en Heerenveen.

Bron: Sneekernieuwsblad

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK