Geld drukken op festival

Geld drukken op een kunst- en picknickfestival? Dat kan van woensdag 17 juli tot en met zaterdag 20 juli bij Parksessies in Haarlem. Het Noord-Hollands Archief presenteert samen met Grafisch Atelier Haarlem een voorproefje op het DrukLAB dat zij in oktober houden over drukkerij Joh. Enschedé.

Het Noord-Hollands Archief: “We staan dit jaar samen met het Grafisch Atelier Haarlem op Parksessies in de Haarlemmerhout! Je kunt bij ons fantasiegeld en vignetten uit de collectie Joh. Enschede drukken, als voorproefje op de tentoonstelling over drukkerij Joh. Enschede.”

Vanaf medio oktober 2019 opent bij het Noord-Hollands Archief in de Janskerk de vaste tentoonstelling over drukkerij Joh. Enschedé, met het historisch DrukLAB. Drukkerij Joh. Enschedé staat onder meer bekend om het drukken van bankbiljetten, postzegels en de Oprechte Haarlemsche Courant.

Bron beelden: Programmaboekje Parksessies

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK