Joh. Enschedé stopt met drukken bankbiljetten

BB160211 Joh EnschedeKoninklijke Joh. Enschedé stopt met het drukken van bankbiljetten. De meer dan drie eeuwen oude roemruchte drukkerij in Haarlem was vooral bekend als drukker van bankbiljetten. Na tal van reorganisaties is het nu juist de bankbilljettentak die ophoudt te bestaan. Overcapaciteit op de wereldwijde markt zou de oorzaak zijn. De reorganisatie kost 100 medewerkers hun baan. Vanaf begin 2017 wordt de productie van bankbiljetten geleidelijk afgebouwd.
Joh. Enschedé blijft zich richten op de productie van beveiligd drukwerk als postzegels, visa en belastinglabels. Ook zal de drukkerij zich meer gaan richten op diensten op het gebied van ‘brand protection’ en ‘anti-counterfit’.
Bron: rtvh.nl/nu.nl

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK