Joh. Enschedé stopt met drukken bankbiljetten

BB160211 Joh EnschedeKoninklijke Joh. Enschedé stopt met het drukken van bankbiljetten. De meer dan drie eeuwen oude roemruchte drukkerij in Haarlem was vooral bekend als drukker van bankbiljetten. Na tal van reorganisaties is het nu juist de bankbilljettentak die ophoudt te bestaan. Overcapaciteit op de wereldwijde markt zou de oorzaak zijn. De reorganisatie kost 100 medewerkers hun baan. Vanaf begin 2017 wordt de productie van bankbiljetten geleidelijk afgebouwd.
Joh. Enschedé blijft zich richten op de productie van beveiligd drukwerk als postzegels, visa en belastinglabels. Ook zal de drukkerij zich meer gaan richten op diensten op het gebied van ‘brand protection’ en ‘anti-counterfit’.
Bron: rtvh.nl/nu.nl

Lees ook:


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK