Tegenstrijdige tijden voor Joh. Enschede

Dat het voor grafimedia bedrijven vaak hard strijden is blijkt maar weer. Vandaag kwamen twee tegenstrijdige berichten over drukkerij Joh. Enschedé naar buiten. Op de eerste plaats was dat een bijzonder feestelijk feit: de Haarlemse gelddrukker heeft de order voor het nieuwe Nederlandse tientje binnengesleept. De drukkerij verloor eerder haar klant De Nederlandsche Bank aan Duitsland en Groot-Brittannië. Nu winnen zij voor 2014 weer de aanbesteding voor het drukken van een eurobiljet, in een oplage van 450 miljoen tientjes. Toch is deze order niet genoeg om de jaren van verlies goed te maken. Het andere bericht over Joh. Enschedé is dan ook minder vrolijk van aard: de drukkerij gaat stevig reorganiseren. Er zullen 65 arbeidsplaatsen verdwijnen. Groot onderdeel van de reorganisatie betreft het verkopen van de Amsterdamse handelsdrukkerij. In Haarlem blijft een drukkerij over die zich focust op haar bankbiljetten en waardepapieren.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK