Muse Design Award voor expositie Joh. Enschedé

De tentoonstelling ‘Joh. Enschedé. Drukkerij van waarde’ van het Noord-Hollands Archief heeft platinum gewonnen bij de Muse Design Awards. Ontwerper Todd van Helzen en het projectteam van Studio Louter zijn verantwoordelijk voor deze awardwinnende expositie in de Janskerk in Haarlem.

Joh Enschede 05“Wervelend drukwerk, een enorme geldrol en een briefmobiel – drie in het oog springende kunstinstallaties in een voormalige zeven eeuwen oude kerk.” Uit het juryrapport (vertaald): “Grafische collages van bankbiljetten en postzegels die het licht van de enorme gotische ramen sieren en dimmen. Interactives waarin bezoekers hun eigen geld ontwerpen. Studio Louter en Todd van Hulzen ontwierpen al deze elementen voor de tentoonstelling ‘Joh. Enschedé, Drukkerij van Waarde’ in het Noord-Hollands Archief. Het viert het vakmanschap van Joh. Enschedé, een meer dan 300 jaar oude familiedrukkerij uit Haarlem. Het bedrijf was jarenlang verantwoordelijk voor de productie van de Nederlandse guldens en postzegels. Het team gebruikte de kerkomgeving om een ontzagwekkende presentatie te maken die bezoekers helpt om alle aspecten van dit eeuwenoude bedrijf te ontdekken. Ze betrekken de bezoekers bij het waarderen van de delicate technieken en het vakmanschap van drukwerk.”

De tentoonstelling is geopend van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur en elke derde zaterdag van de maand van 9.00-16.00 uur. Entree is gratis.

Beeldbron: website Muse Design Awards

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK