Sociaal plan voor werknemers Joh. Enschedé

Er is alsnog een akkoord over een sociaal plan voor 150 werknemers van drukkerij Joh. Enschedé in Haarlem. Vorige week liep de spanning nog op, omdat de directie geen geld op tafel wilde leggen voor een goed sociaal plan. Deze week zijn vakbonden (CNV Vakmensen en FNV Media & Cultuur) en directie er alsnog uitgekomen; de leden zijn akkoord.
De Haarlemse drukkerij, die een geschiedenis heeft van ruim 300 jaar, sluit in de loop van dit jaar de bankbiljettendivisie (150 werknemers). Na de sluiting bestaat Joh. Enschedé alleen nog uit ‘Stamps’, waar onder andere postzegels en visa worden gemaakt. Daar werken dan nog ongeveer 60 mensen.

De werknemers die dit jaar hun baan kwijtraken, krijgen een ontslagvergoeding mee van 1,5 keer de transitievergoeding. Daarnaast is er voor elke werknemer ook 2.000 euro beschikbaar voor outplacement en scholing. Het sociaal plan geldt voor twee jaar en geldt zonodig ook voor de werknemers van Stamps.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK