Werknemers Kortrijkse drukkerij INNI participeren in zonnepanelen

Om de energiekosten terug te dringen maakt Belgische drukkerij INNI voortaan gebruik van zonnepanelen op het dak, goed voor samen 600 KW of 90% van de totale energiebehoefte. Het bedrijf stoot op die manier ook 190 ton CO2 minder uit.
De werknemers van het bedrijf kunnen mee investeren en participeren in dit zonnepanelendak. Dat nieuwe participatiemodel is uniek in Vlaanderen. Ook omwonenden en andere particulieren kunnen mee investeren.
Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein, huldigde het dakpark met 2.000 hoogrendementspanelen in: “Wie deelneemt heeft een rendement van net geen 4%. Daar kan geen spaarboekje tegenop.”
Op die manier kan iedereen, ook wie geen zonnepanelen kan leggen, alsnog investeren in een alternatieve energie en een duit in het zakje doen voor een beter klimaat.
Manu Jans, CEO GreenPulse: “Participanten investeren een bedrag tussen de 2.000 euro en 50.000 euro, en kunnen rekenen op een gewaarborgd netto rendement van 3,9% op een achtjarige lening.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK