Schoenen van kauwgom

Amsterdam Metropolitan Area, introduceert ‘Gumshoes’, sneakers met zolen gemaakt van kauwgom van de straten van Amsterdam. Hiermee wil de gemeente Haarlemmermeer (onderdeel van Amsterdam Metropolitan Area) een statement maken om mensen, naast het dragen van deze unieke schoen, bewust te maken van het probleem waar Amsterdam al jaren mee kampt. Jaarlijks eindigt namelijk zo’n 1.5 miljoen kilo kauwgom op straat.

Buiten het feit dat kauwgom op straat niet erg esthetisch is, ondervinden dieren er ook last van. Daarnaast duurt het wel 20-25 jaar voordat kauwgom volledig vergaan is. Het verwijderen kost gemeenten miljoenen euro’s. Om dit tij te keren werd gedacht in de mogelijkheden van kauwgom. Het blijkt erg geschikt materiaal te zijn om een nieuw soort rubber van te maken. Publicis One initieerde een samenwerking met gespecialiseerd bedrijf Gum-Tec® en het Amsterdamse merk Explicit Wear, om een unieke sneaker te ontwikkelen die de kaart van Amsterdam op de zool heeft. In plaats van kauwgom kunnen Amsterdammers nu met hun voetafdruk een “mark” achterlaten. Op deze manier zijn de straten van Amsterdam schoner en worden mensen aan het denken gezet.

De sneakers zijn eind juni als eerste te koop bij Hudson’s Bay Amsterdam en online op www.gumshoe.amsterdam.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK