Groene drukker investeert in pers en zonnepanelen

zonnepanelenMooi voorbeeld van groen ondernemen; Manor Group, een drukkerij in het Engelse Eastbourne, heeft tegelijkertijd met het investeren in een nieuwe pers geïnvesteerd in zonnepanelen op het dak die stroom leveren aan de hele drukkerij. Naast de nieuwe Komori B1 vijfkleuren UV-pers, draait in de drukkerij een zeskleuren Komori en een Xerox iGen 150 digitale pers. Daarnaast heeft de drukkerij 400 zonnepanelen op het dak laten aanbrengen die dagelijks 250kW stroom genereren, genoeg om alle persen en de productiehal van stroom te voorzien. En wat overblijft, levert het bedrijf terug aan het bestaande electriciteitsnetwerk. Naar eigen zeggen past de energievriendelijke investering in het ISO14001-status die de drukkerij heeft.
Bron: printweek

Noot van de redactie: Overigens zijn ook in Nederland fraaie voorbeelden van groene drukkers. Zo heeft Drukkerij De Bij in Amsterdam windmolens op het dak staan die stroom opwekken voor het bedrijf.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK