Belgische drukker Kliemo: offset in kleine oplagen kan door pers-automatisering

Kliema Eupen

In al het production inkjet marketing geweld zou je bijna vergeten dat offset nog lang niet dood is. Met verregaande pers-automatisering kunnen niet alleen de insteltijden en het aantal voorlopers verkleind worden, maar kan ook elke afdruk een voorspelbaar resultaat geven met als resultaat minder inschiet.
Kliemo in Eupen, Belgie, bewijst dat met zijn investering in de Speedmaster XL 106-10-P, uitgerust met het nieuwe Prinect Inpress Control 2 systeem. Dankzij pers-automatisering bracht deze drukker volgens print manager Ralph Rodtheut het aantal voorlopers per order onder de 50 vellen en is het opdracht wisselen minutenwerk geworden. De Prinect optie regelt niet alleen het kleurmanagement, maar zorgt ook voor een perfect register en controleert de puntverbreding tijdens de hele oplaag. Investeren in een geautomatiseerde pre-press workflow is gelukkig bij elk grafisch bedrijf een feit en investeren in pers-automatisering is zoals Heidelberg, KBA, Manroland, Komori en Ryobi regelmatig melden de volgende stap die drukkers nemen om offset nog zeker 10 jaar jong te houden.


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK