Blokboek gehackt: De prijs van succes?

Hackers-With-An-AgendaVoor de tweede keer in twee weken is Blokboek.com even uit de lucht geweest. Hadden we de eerste keer last van malware waardoor we op een aantal blacklisten terecht kwamen. Afgelopen weekend was het echt raak, maar liefst drie Trojaanse virussen werden door veiligheidsoftware van onze website host op onze site aangetroffen. We hadden het kunnen weten, als je op een dag uit een land waar we gemiddeld een tiental bezoekers per dag trekken ineens honderden unieke bezoekers krijgt dan is er iets aan de hand. Gelukkig is het probleem opgelost en gaan we nog beter opletten, onze wachtwoorden sneller updaten en willekeurig maken en extra software installeren die achterdeurtjes niet alleen signaleert maar ook sluit. We zien de hack-pogingen maar als de prijs voor het succes van onze alsmaar groeiende lezersschare en naamsbekendheid en hopen dat u ons niet al te veel gemist heeft.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

1 reactie

  1. Avatar Peter Luit op 31/08/2015 om 12:38

    Haha Rob, mooi omschreven. Altijd vervelend zoiets. Weet dat WordPress inmiddels zo een 25% van alle websites wereldwijd bedient. Het aantal hackers pogingen zal in de komende jaren alleen maar gaan toenemen. Het is daarom van groot belang alle software voortdurend up to date te houden, maar ook je eigen computer waarmee je inlogt op je website. Trojaanse paarden kunnen namelijk relatief makkelijk vanuit jouw eigen computer via jouw ‘openstaande’ verbinding met de server nogal voor wat overlast zorgen op de server. Belangrijk voor een ieder die toegang tot de achterkant van jullie website heeft gekregen.

    Groetjes,

    PeterDoor het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK