Mimaki Europe versterkt positie in textielprint met joint venture

Mimaki Europe is een joint venture aangegaan met BOMPAN S.r.l., een distributeur in Italië die jarenlange ervaring heeft in de textielindustrie en al meer dan twintig jaar een vertrouwensvolle samenwerkingsrelatie heeft met Mimaki Europe. Mimaki Europe behoudt een eigendomsbelang van 51% in de joint venture, die Mimaki Bompan Textile S.r.l. heet, en levert de meerderheid van de bestuurders, onder wie de CEO, Hirokazu Hayashi. Massimo Bompan is Chairman van de joint venture.

“Deze joint venture is een cruciaal onderdeel van onze strategische benadering van de textiel- en kledingmarkt”, zei Hayashi. “Mimaki Bompan zal verantwoordelijk zijn voor de marketing van het volledige Mimaki portfolio voor textielprinten in Italië. Naast deze joint venture hebben we bij Mimaki Europe ook partnerships en overnames nagestreefd, die ons zullen helpen bij het vervolledigen van ons textielportfolio. Het meest recente voorbeeld hiervan is Rimslow, een fabrikant van nabehandelingsoplossingen voor textiel. Deze uitbreiding zal ons helpen om onze klanten een complete oplossing aan te reiken voor hoogvolume textielproductie.”

De oprichting van Mimaki Bompan Textile volgde op de lancering van de Tiger-1800B van het merk, een productieprinter voor textiel die beschikbaar is in modellen voor direct op textiel en sublimatietransfer. Dankzij zijn maximale printsnelheid van 385 m² per uur past de Tiger-1800B perfect in hoogvolume productieomgevingen, die traditioneel met analoge drukprocedés drukten en nu ten volle de vruchten van digitaal drukken willen plukken voor hun toepassingen met hogere volumes. Tegelijkertijd maakt hij het mogelijk om kleine runs, gepersonaliseerde en op maat gemaakte stoffen en kleding, en samples efficiënter en rendabeler te produceren.

“Mimaki Bompan Textile wil een internationale onestopshop zijn voor de textielmarkt”, zei Massimo Bompan, Chairman. “Onze prioriteiten zijn klanttevredenheid met een allesomvattende visie en een keuze aan oplossingen, die systemen op instapniveau en industriële machines omvatten. Opererend als een totaalaanbieder van oplossingen reikt het bedrijf een complete oplossing aan, inclusief inkten, software, voor- en nabehandelingssystemen en ook technische diensten. Dit maakt het voor textielproducenten gemakkelijker om digitaal toe te voegen aan hun productieplatform, en biedt nieuwe bedrijven die voordeel willen halen uit de aanzienlijke kansen die de digitale textieltransformatie biedt, één aanspreekpunt waar ze alles vinden om de markt te betreden.”

Meer informatie over producten en diensten van Mimaki is beschikbaar op www.mimakieurope.com. Meer informatie over de joint venture is beschikbaar op www.bompan.it en vind hierbij de link naar video:

 

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK