Durst en Koenig & Bauer in 50/50 joint venture

Durst ziet in de joint venture met Persfabrikant Koenig & Bauer een verdere versterking in de marktpositie in het verpakkingensegment. Dat zegt Christoph Gamper, CEO van Durst Group.

Hij voegde daaraan toe, dat met de komst van Durst de verdere digitalisering in de verpakkingsindustrie verder zal worden gestimuleerd. Doel is: de gezamenlijke ontwikkeling en marketing van single-pass digitale printsystemen voor de vouwkarton- en golfkartonindustrie.

Geautomatiseerde productielijnen

Het partnerbedrijf zal in Duitsland worden gevestigd en de joint venture zal ook de service- en inktactiviteiten beheren, in nauwe samenwerking met het wereldwijde netwerk van beide bedrijven. In de nabije toekomst zullen meerdere volledig modulaire geautomatiseerde productielijnen worden ontwikkeld. In de verpakkingsbranche is meer nodig dan alleen een (inkjet)pers om volledige eindproducten te kunnen produceren. In combinatie met Durst zal dit marktsegment zich verder kunnen ontwikkelen.

Koenig & Bauer ging eerder een samenwerking aan met zowel HP (HP PageWide Web Press T1100S) als Xerox (KBA VariJET® 106) in het inkjet packaging segment.

Gamper in het persbericht: ‘Beide bedrijven zijn vergelijkbaar in hun cultuur en strategische richting, en beide zijn vergelijkbare technologieleiders op hun vakgebied. Met de samenwerking positioneren we ons nog sterker als een high-end systeemleverancier voor de industrie.’

Claus Bolza-Schünemann, CEO van Koenig & Bauer AG, stelt in het persbericht: ‘We verheugen ons op de gezamenlijke innovaties en de verdere ontwikkeling van toekomstgerichte digitale printoplossingen voor vouwkarton en golfkartondruk, die onze klanten een meerwaarde bieden. Het modulaire concept van de VariJET maakt de combinatie mogelijk van digitale inkjetprint met offset drukken en inline afwerkingsopties. Durst is de ideale partner voor deze doelen, vanwege zijn bestaande knowhow en ervaring met inkjet en zijn hoogwaardige oplossingen.’

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK