Koenig & Bauer Durst voedselveiligheidsinkten behalen ECOLOGO-certificering


Koenig & Bauer Durst heeft aangekondigd dat zijn drukinkten op waterbasis voor de voedselveiligheid met succes de UL ECOLOGO® -certificering hebben behaald, waarmee de duurzaamheidsprestaties van de producten door derden zijn gevalideerd.

Koenig Bauer Durst

De Durst WT Food SP Inkt en de Durst WT Food MP Inkt productlijnen voldoen aan strenge op de levenscyclus gebaseerde milieuprestatiecriteria, zoals gedefinieerd in de strenge ECOLOGO standaard van UL (2801 – 2012 Standard for Sustainability for Printing Inks). Zwart, cyaan, licht cyaan, magenta, licht magenta en gele inkten zijn allemaal beoordeeld en bevatten geen gevaarlijke componenten zoals gedefinieerd door de ECOLOGO standaard.

De producten hebben het UL ECOLOGO Certificaat behaald na de evaluatie van meerdere criteria gedurende de levensduur van een product, waaronder energiegebruik, afvalverwijdering en reductie van giftige stoffen. Met behulp van eigen watergebaseerde inkttechnologie zijn de inkten ontworpen met kerntechnologieën om geautomatiseerde, productieve, voedselveilige druksystemen te leveren.

Ecologo

De inkten worden gebruikt in de Delta SPC Flexline 130 pers van Koenig & Bauer Durst. De WT Food SP Inkt is ontworpen voor snelle printprocessen op golfkarton en wordt gebruikt voor de single-pass printlijn. Het kan gebruikt worden om hoogwaardige, geurloze, slijtvaste, glanzende en lichtechte golfproducten te realiseren, die precies voldoen aan de eisen van de verpakkingsindustrie. De WT Food MP-inkt wordt gebruikt in multi-pass-printing.

UL werkt aan het bevorderen van wereldwijde duurzaamheid, milieugezondheid en veiligheid door het ondersteunen van de groei en ontwikkeling van milieuvriendelijke producten, diensten en organisaties die de voorkeur genieten.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK