Durst verwerft meerderheidsdeelneming in Vanguard Digital Printing

Durst, fabrikant van geavanceerde digitale druk- en productietechnologieën, versterkt zijn positie in de Amerikaanse grafische industrie met de overname van een meerderheidsbelang in Vanguard Digital Printing Systems.

Vanguard Durst

Vanguard Digital is een toonaangevende fabrikant van grootformaat printsystemen voor de signage-, decoratie-, bedrijfs-, industriële- en verpakkingssector. Met de overname voegt Durst nieuwe printerklassen toe aan zijn grootformaatportfolio, terwijl Vanguard nu een wereldwijd distributie- en servicenetwerk en technische middelen heeft om robuuste oplossingen te blijven ontwikkelen.

“Vanguard Digital Printing Systems is een snel groeiend en zeer succesvol bedrijf in een klantsegment waarin we momenteel niet actief zijn”, aldus Tim Saur, President van Durst North America. “Door de combinatie van hoogwaardige producten, een sterk managementteam en absolute klantgerichtheid, zijn beide bedrijven een perfecte match.”

“De printsystemen van Vanguard hebben terecht een snelle marktgroei behaald en een hoge klantenacceptatie op de Noord-Amerikaanse markt”, aldus Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van de Durst Group uit Italië.

In het persbericht van Durst werd niet bekendgemaakt in hoeverre de producten van Vanguard Digital ook via Durst op de Europese markt zullen verschijnen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK