Koppermaandag in Gouda

Op Koppermaandag, 7 januari, start de tentoonstelling Mooi Marginaal bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek in Gouda. De expositie toont 53 geselecteerde Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven.

“Marginale uitgaven onderscheiden zich van meer gangbare drukwerk door hun eigenzinnigheid”, legt de organisatie uit. “De oplages zijn meestal bescheiden en de productie ervan is vaak intensief door het vele handwerk dat eraan te pas komt.”

In de tentoonstelling bevinden zich ook twee ‘Goudse pareltjes’: “Het bijzondere boekje Labyrint, met gedichten van de voormalige Goudse stadsdichter Klara Smeets, werd door de jury geprezen als een spannende goocheldoos vol prachtige gedichten. Ook de bundel De Steken van Sasja Janssen kon rekenen op de goedkeuring van de jury. Het is leuk dat kenners ook zien wat voor bijzonder drukwerk de Goudse Drukkerswerkplaats maakt.”

Opening

De officiële opening vindt plaats op maandag 7 januari 2019 (koppermaandag) om 20.00 uur bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en is te zien tot en met 9 maart 2019. Er is tevens een catalogus verschenen, waarin alle geselecteerde afbeeldingen, inclusief beschrijvingen, zijn opgenomen.

Bron: Drukkerswerkplaats Gouda

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK