Dag van de Boekkunst in GRID Grafisch Museum Groningen

bb161115-dag-van-de-boekdrukkunstIn GRID Grafisch Museum Groningen is het zondag 20 november de Dag van de Boekkunst. Dit gaat gepaard met de opening van de tentoonstelling ‘Nieuwe Binding’.

Nu het boek als gebruiksvoorwerp meer en meer wordt vervangen door computer en e-reader, ontwikkelt het zich tegelijkertijd als een kunstvorm met een rijke schakering aan verschijningsvormen. Deze ontwikkeling is de leidraad geweest bij het opzetten van een Boekkunstnetwerk in Noord-Nederland en bij het inrichten van de tentoonstelling ‘Nieuwe Binding’.

De tentoonstelling in GRID laat een breder publiek kennismaken met een dwarsdoorsnede van wat er in het noorden gemaakt wordt op het gebied van boekkunst: kunstwerken die gemaakt zijn in de boekvorm of met het boek als uitgangspunt, in zeer uiteenlopende technieken. De tentoonstelling loopt tot 15 januari 2017.

De Dag van de Boekkunst (10.00 – 17.00 uur) staat geheel in het teken van de makers van boekkunst: zij zullen die dag in GRID aan het werk en aan het woord zijn. Zo zullen makers onder meer uitleg geven over hun tentoongestelde werk, worden in het hele museum demonstraties gegeven, tonen en verkopen boekkunstenaars hun werk en kunnen bezoekers meedoen aan een activiteit.
(bron: gezinsbode)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK