Opening vernieuwd Grafisch Museum Groningen

GRID Gron museumGrafisch Museum Groningen gaat op vrijdag 16 oktober weer open. De ruimtes in het monumentale pand aan de Sint Jansstraat hebben een metamorfose ondergaan. De stoere pilaren van Rotterdamsche Staal, die bij verbouwing tevoorschijn kwamen, zijn daarin de verbindende factor.

Boeken, kranten en posters komen tegenwoordig met computers en razendsnelle machines tot stand. In GRID maakt de bezoeker kennis met de geschiedenis van dit grafisch vernuft, met als vertrekpunt de hedendaagse ontwerpstudio. De historische persen, de zetmachines en de apparaten in de boekbinderij, alles werkt. In de 2 workshopruimtes en de studio kunnen kinderen en volwassenen aan de slag met grafisch ontwerp, letterzetten, verschillende druktechnieken en boekbinden.

In het Werkmanatelier, waar een deel van zijn oorspronkelijke drukkerij is opgesteld, is te zien en te ervaren hoe de bekende Groninger drukker-kunstenaar Werkman zijn unieke ‘druksels’ maakte.

Nieuw in de GRID-collectie is een risograaf. Daarmee is het museum de enige organisatie in Noord-Nederland die over een dergelijke hypermoderne machine van dit formaat beschikt.

GRID viert de opening van het vernieuwde museum tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie: 17 en 18 oktober.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK