Gemeente is niet gerust op plannen Grafisch Museum

Gafisch museumDe gemeente Groningen maakt zich zorgen over de verhuisplannen van GR-ID, het voormalige Grafisch Museum. Het museum maakte vorige maand bekend te willen verhuizen naar een leegstaand pand in de Sint Jansstraat om zo meer bezoekers te trekken.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het stadsbestuur dat bezoekerscijfers niet alleen afhankelijk zijn van de locatie, maar ook van de programmering. Het afgelopen jaar kwamen 4.000 bezoekers naar het museum. In 2011 waren dit er nog 7.000.

Ook maakt de gemeente zich zorgen over het mogelijk wegvallen van de provinciale subsidie van 17.000 euro, terwijl de huurlasten van de nieuwe locatie stijgen van 20.000 naar 60.000 euro per jaar. Jaarlijks krijgt het museum 35.000 euro gemeentelijke subsidie.

Overigens is het museumbestuur zelf verantwoordelijk voor de koers en het verhuisplan. Het huidige pand aan de Rabenhauptstraat is inmiddels verkocht en heeft een half miljoen euro opgebracht. Daarvan wordt een ton geïnvesteerd in de inrichting van het nieuwe pand. De overige vier ton wordt belegd. De opbrengst wordt ingezet om de hogere lasten op te vangen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK