Tentoonstelling bijzonder drukwerk in Gouda

Op Koppermaandag, 7 januari, start de tentoonstelling: ‘Mooi Marginaal’ bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek in Gouda.

In deze bijzondere presentatie worden 53 geselecteerde Nederlandse en Vlaamse bibliofiele en marginale uitgaven getoond. Marginale uitgaven onderscheiden zich van meer gangbaar drukwerk door hun eigenzinnigheid. De oplages zijn meestal bescheiden en de productie ervan is vaak intensief door het vele handwerk dat eraan te pas komt.
Mooi Marginaal is een initiatief van de Stichting Laurens Janszoon Coster. Deze stichting bekroonde de mooiste margedrukwerken van de afgelopen vijf jaar. Opvallend is de diversiteit van de druktechnieken, zoals: boekdruk, offset, stencil, stempel en print. Zo toont het geheel een breed overzicht van bijzondere druksels die van de persen van de marge-drukkers rollen. De vijftig mooiste druksels gaan nu op reis door het land.

In de tentoonstelling bevinden zich ook twee Goudse pareltjes:
Het bijzondere boekje ‘Labyrinth’, met gedichten van de voormalige Goudse stadsdichter Klara Smeets, werd door de jury geprezen als een spannende ‘goocheldoos’ vol prachtige gedichten. Ook de bundel ‘De Steken’ van Sasja Janssen kon rekenen op de goedkeuring van de jury. Het is leuk dat kenners ook zien wat voor bijzonder drukwerk de Goudse Drukkerswerkplaats maakt.
De officiële opening vindt plaats op maandag 7 januari 2019 (koppermaandag) om 20.00 uur bij de Drukkerswerkplaats in de Chocoladefabriek. Inloop vanaf 19.30 uur. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en is te zien tot en met 9 maart 2019. Er is tevens een catalogus verschenen, waarin alle geselecteerde afbeeldingen inclusief beschrijvingen zijn opgenomen. Deze is bij de Drukkerswerkplaats en Kruim te koop voor 5 euro.

Kijk voor meer informatie of activiteiten op www.drukkerswerkplaats.nl

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK