Amnesty International en Tosti Creative lanceren een gloednieuwe glossy

Glamoria Nederland heeft er een nieuwe glossy bij: Glamoria. In dit eenmalige magazine vind je niet het laatste nieuws uit ’t Gooi, de beste anti-aging tips of de laatste kersttrends. Als lezer kom je alles te weten over de hopeloze situatie in de Griekse vluchtelingenkampen. Initiatiefnemers van de glossy zijn Amnesty International en creatief bureau Tosti Creative. Zij willen op deze manier meer handtekeningen verzamelen voor de petitie ‘Kijk niet weg’. Die is inmiddels door ruim 40.000 Nederlanders ondertekend.

Glamoria ziet er op het eerste oog uit als een leuke, gezellige glossy. Maar wie erin bladert, ontdekt al snel waar het in dit magazine écht om draait: de onmenselijke situatie waarin de bijna 16.000 vluchtelingen op de Griekse eilanden verkeren. Geweld, verkrachtingen, één wc voor gemiddeld 72 mensen en elke ochtend vier uur in de rij staan voor anderhalve liter drinkwater. Er zijn in de kampen zelfs kinderen die proberen zelfmoord te plegen.

De cover wordt gesierd door actrice Jouman Fattal, die eerder dit jaar nog een Gouden Kalf-nominatie in de wacht sleepte voor haar hoofdrol in de populaire serie Zuidas. Fattal was vier jaar toen ze met haar ouders moest vluchten voor het regime van president Assad. Ze woonde bijna twee jaar in verschillende azc’s en groeide daarna op in ’t Gooi. ‘Onrecht is universeel, en doordat de geschiedenis zich herhaalt kan het elk volk overkomen. Wat als het Nederlanders waren geweest?’, aldus Fattal in het interview met haar. Teken de petitie via kijknietweg.nl.

Glamoria is online te lezen via www.glamoria.nl en wordt daarnaast in diverse steden gedistribueerd.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK