Online shoppen met gedrukte glossy

Porter@blokboek

Modewinkel Net-A-Porter.com brengt voor het eerst een glossyversie uit van zijn online magazine. Met behulp van Layar is die gedrukte versie interactief gemaakt om vanaf de bank vanuit het blad toch online te kunnen shoppen.

Het blad verschijnt in zestig verschillende landen op twintigduizend locaties onder de naam Porter

Een magazine gaven de Engelsen al uit, maar dat was een digitaal exemplaar om de klanten te inspireren tijdens hun zoek- en snuffeltocht door de winkel. Het uitgeven van een gedrukt blad is een fundamentele stad verder. Immers, belangstellenden betalen voor de uitgave en leggen hem op de salontafel om sporadisch in te bladeren.

De tweede noviteit is dat het blad daadwerkelijk interactief is. Lezers kunnen met de app van de winkel een pagina scannen om de betreffende items in de webshop te bekijken of naar de merkpagina van een kledingfabrikant c.q. adverteerder te gaan.

Meer dan de helft van het magazine is interactief gemaakt. Layardirecteur Quintin Schevernels noemt de interactieve toevoeging ‘Geen one off. De glossy komt meerdere malen uit. Ze gebruiken allemaal onze technologie. Ik denk dat er een sterke leercurve vanuit gaat richting printuitgevers.”

Net-A-Porter.com maakt reclame voor het blad op Victoria Station in Londen en op 400 taxi’s in New York in aanloop naar de New York Fashion Week.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK