Polare waarschijnlijk failliet

boekwinkelHet einde lijkt in zicht voor boekwinkelketen Polare. Het bedrijf, dat al sinds eind vorige maand de winkeldeuren gesloten houdt, verwacht dinsdag uitstel van betaling aan te vragen en denkt dat dit uiteindelijk leidt tot een faillissement. Dat stelden commissarissen van het bedrijf vrijdag tijdens een persconferentie. Commissaris Cor Molenaar hekelt de opstelling van het Centraal Boekhuis en de grote uitgeverijen WPG en Meulenhoff, die volgens Molernaar niet voldoende meewerken aan de oplossing voor de in financiële nood verkerende Polare. Molenaar vermoedt zelfs dat de boekensector Polare liever kwijt dan rijk is.
Het verlies van de 20 Nederlandse boekwinkels van Polare, dat vorig jaar ontstond uit de fusie van de winkels van Selexyz en De Slegte, zou leiden tot kaalslag in de boekensector, denkt president-commissaris Carel Bikkers. . ‘De sector zal bij een faillissement een aanzienlijk stuk van de omzet zien verdampen. Kleine schrijvers en uitgevers zullen uit de schappen verdwijnen. We mogen dit culturele erfgoed niet laten vallen. Ik doe daarom een oproep aan iedereen die het boek een warm hart toedraagt.’
Bron: ANP

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK