Apple 65 miljard minder dollar waard door winstwaarschuwing

Apple levert haar nummer 1 positie op de beurs in. Microsoft, Amazon en Google nemen de eerste drie posities in op Wall Street. Een paar maanden geleden nog was Apple het eerste bedrijf in de wereld die de 1000 miljard dollar grens passeert. Daarna ging het flink fout. De techgigant is nu nog ‘slechts’ 674 miljard dollar waard.

De nieuwste iPhones doen het niet goed en Tim Cook moest  daarom op een ongebruikelijk tijdstip een winstwaarschuwing aankondigen. In China stagneert de markt en iPhone- bezitters blijken wereldwijd hun toestellen langer te blijven gebruiken. Er zijn nog nauwelijks innovaties te ontdekken in het ‘succesnummer’ van Apple, terwijl de nieuwste modellen wel peperduur zijn. Volgens ingewijden blijft Apple te lang steken in een (te) klein topsegment. Google, Huawei, Xiaomi, Lenovo en OnePlus passeren Apple, door gunstiger geprijsde toestellen met vergelijkbare functionaliteiten.

De omzet van het laatste kwartaal bleef steken op 84 miljard dollar, terwijl op een omzet tussen de 89 en 93 miljard dollar werd gerekend. De beurskoersen van toeleveranciers, waaronder Cirrus Logic, Lumentum, Qorvo, Skyworks Solutions en Broadcom leverden gemiddeld 6,6% aan beurswaarde in.

De omzetresultaten van iPhones mogen dan zijn tegengevallen, de Apple App Store heeft tijdens de feestdagen nieuwe records gebroken. Tussen kerst en oudjaar is er voor 1,22 miljard dollar aan apps uitgegeven. Op nieuwjaarsdag werd nog eens 322 miljoen besteed. Een jaar terug ging het om 300 miljoen. Maar deze cijfers stemden de beleggers niet voldoende tevreden om de enorme koersval te voorkomen.

Vandaag herstelde de koers licht tot bijna 148 dollar.

 

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK