Een derde minder Apple laptops door coronavirus

Apple geeft een winstwaarschuwing af vanwege productieproblemen in China. Het bedrijf gaat de verwachte omzet voor het eerste kalenderkwartaal van 2020 niet halen.

timcook“De situatie in China is de oorzaak”, zegt ceo Tim Cook. En dat zowel in productie, maar ook in de verkoop. Doordat het merendeel van de winkels dicht of beperkt open is, nemen de inkomsten in dat deel van de wereld flink af. Tel daar de verminderde productiecapaciteit bij op, dan is een winstwaarschuwing een voor de hand liggend feit.

De fabriek van Foxconn, vooral bekend van de iPhone, draait op een laag pitje met nog geen 10 procent van het personeel dat normaal beschikbaar is. Pas in april zal duidelijk zijn welke gevolgen de ‘sluiting’ van de fabriek heeft gehad. Apple hield eerder rekening met een omzet van tussen de 85.5 miljard en 89.5 miljard dollar.

Laptops

Het coronavirus vergroot zijn greep ook op de productie van laptops. De verwachtingen zijn dat er dit kwartaal 29 tot 36 procent minder laptops worden verscheept. De meeste laptops, ook de MacBook Air en MacBook Pro, worden in China gemaakt.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK