Apple goed kwartaal, koers richting 1500 miljard dollar

Apple heeft in het afgelopen (eerste) kwartaal van het gebroken boekjaar een omzet behaald van 91,8 miljard dollar. Dat is 3 miljard meer dan analisten hadden verwacht. De omzet gaat de boeken in als kwartaalrecord.

iphone-apple

De omzet is ruim 9% hoger dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar. De omzet komt vooral uit goede verkopen van de iPhone, accessoires zoals de AirPods en ook de diensten deden het goed. Tim Cook zei een jaar geleden nog dat de omzet over het gehele jaar misschien wel zou gaan tegenvallen, door achterblijvende omzet voor de iPhone. Dat Apple de prijzen heeft verlaagd, heeft het bedrijf goed gemerkt. Vooral in China deed Apple het goed. Met de lagere prijzen konden zij zich scherp profileren ten opzichte van de concurrentie uit Azië.

Apple maakt geen cijfers meer bekend over aantallen verkochte producten.

Tweede kwartaal

Apple verwacht echter voor het tweede kwartaal de gevolgen te zien van het coronavirus, waardoor er nogal wat onzekerheid is over de productiecapaciteit in China. Apple wilde aldaar de capaciteit juist opvoeren. Apple heeft nogal wat toeleveranciers in het gebied rondom Wuhan, waar het virus is uitgebroken. Apple zoekt naar alternatieven buiten dit gebied. De koers van Apple gaat langzaam maar zeker richting de 1500 miljard dollar. Apple was het eerste bedrijf wereldwijd welke de 1000 miljard dollar-grens bereikt, kort daarna zakte de koers wat in en nam Microsoft die eerste positie in. Inmiddels staat Apple op 1422 miljard dollar, gevolgd door Microsoft met 1262 miljard dollar.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK