De cijfers van Apple over het tweede kwartaal

Het tweede kwartaal van Apple omvat de maanden februari, maart en april van dit jaar in een gebroken boekjaar 2020. Qua omzet scoorde het afgelopen kwartaal net 1% beter dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. De nuances op een rij.

De koers van Apple liet geen extreme schommelingen zien na publicatie van de kwartaalcijfers. De waarde schommelt momenteel rond de 1290 miljard dollar.

Apple doet geen directe mededelingen over omzetcijfers per productgroep, maar onderstaande procentuele verdeling geeft een goed beeld van de verschuivingen in omzet:

  • Totale omzet: 58,3 miljard dollar
  • Omzet iPhone: gedaald met 6,58 procent
  • Omzet iPad: gedaald met 10,86 procent
  • Omzet Mac: gedaald met 2,71 procent
  • Omzet diensten: gestegen met 16,07 procent
  • Omzet wearables, home en accessoires: gestegen met 23,22 procent

Nog voor de coronacrisis zei Tim Cook een tweede kwartaal te verwachten met een omzet tussen de 63 en 67 miljard dollar. Dat doel is niet gehaald en Cook sorteerde daar al op voor, door in februari een omzetwaarschuwing af te geven vanwege het coronavirus. In de cijfers is vooral te zien dat diensten en wearables flink zijn gestegen, maar dat alle overige producten dalingen laten zien. De daling van de omzet in computers is echter opmerkelijk laag.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK