Recordomzet Apple in laatste kwartaal gebroken boekjaar

Apple boekte in het laatste kwartaal een recordomzet van 64,7 miljard dollar en een winst van 12,6 miljard. Dat is best opmerkelijk, want er was geen sprake van nieuwe producten.

Apple Q4 2020

Volgens topman Tim Cook hebben vooral Macs en diensten bijgedragen aan het goede resultaat. Vergeleken met vorig jaar verdiende Apple maar liefst 20% minder aan iPhones. De iPhone 12, die onlangs is aangekondigd, moet dit cijfer in het komende kwartaal weer gaan goedmaken.

De iPhone was echter goed voor 26,4 miljard dollar omzet, diensten brachten 14,5 miljard in de kas. Macs iets meer dan 9 miljard, Apple Watches en accessoires 7,8 miljard en iPads 6,7 miljard.

Apple realiseert bijna 60% van zijn totale omzet buiten de VS.

Apple meldt niet meer hoeveel iPhone-toestellen het bedrijf verkoopt. Apple liet in januari echter weten dat er in ieder geval 1,5 miljard actieve Apple-apparaten in gebruik zijn. Daarvan heeft het merendeel een iPhone.

De verwachting is dat Apple in november zijn eerste lower-end MacBook, met eigen chiptechnologie, zal aankondigen. Een sterke aanwijzing hiervoor is, dat de nieuwe versie van macOS (Big Sur) nog wordt achtergehouden.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK