Apple net even beter in afgelopen kwartaal in vergelijking tot 2018

Apple presteerde afgelopen kwartaal net 1 procentje beter dan een jaar geleden. De omzet kwam uit op 53,8 miljard dollar, met 10,04 miljard dollar winst.

De verwachtingen zijn doorgaans (te) hoog gespannen, en Apple voldeed jarenlang kwartaal na kwartaal ook werkelijk aan die verwachtingen. Maar ook in Cupertino wordt gevoeld dat die groei niet oneindig is. De verkopen van onder andere iPhones stagneert. De markt raakt verzadigd en echte innovaties zijn er nog nauwelijks, ondanks aangekondigde nieuwe modellen. De iPhone-omzet bedroeg 26 miljard dollar, vorig jaar lag die omzet nog op 29,5 miljard dollar.

CEO Tim Cook noemt het toch het beste kwartaal tot nu toe

Apple geeft geen cijfers meer over het aantallen verkochte producten, maar wel over de omzet per categorie: diensten leverden 11,46 miljard op, aan Macs werd voor 5,82 miljard dollar verkocht, wearables deden 5,53 miljard en iPad iets meer dan 5 miljard.

De internationale verkopen zijn goed voor 59 procent van de omzet.

Voor het komende kwartaal van het gebroken boekjaar rekent Apple op 61 tot 64 miljard dollar omzet, wederom ambitieuze cijfers. De koers van Apple liet gemiddeld over de dag van gisteren nauwelijks enige bewegingen zien. Maar op de laatste juli dag van dit jaar schoot het aandeel weer door de 1000 miljard dollar. Apple beleefde dat al eerder en zelfs als eerste bedrijf ter wereld. Ook Amazon beleefde hel even een soortgelijk moment, maar het is Microsoft die die positie op dit moment het langste heeft volgehouden.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK