Bodoni, Frutiger en Gill Sans krijgen nieuwe eigenaar

Monotype wordt overgenomen. Dat meldt Printweek deze week op haar website. Met de overname door het Amerikaanse private equity-fonds HGGC gaat een bedrag gemoeid van maar liefst 825 miljoen dollar.

Voor dat bedrag gaan zo een 20.000 lettertypes over de toonbank. Na de overname zal Monotype niet meer op de beurs genoteerd zijn en dus als particulier bedrijf verder gaan. Welk doel HGGC heeft met de overname werd niet duidelijk. Doorgaans zijn er slechts financiële motieven en komt het de werkelijke (innovatieve) waarde van het bedrijf niet ten goede.

Op de beurs schoot het aandeel nog aardig omhoog, waarmee de beurswaarde sloot op ruim 800 miljoen dollar, met een aandeelwaarde van bijna 20 dollar. Vorig najaar lag het aandeel op pakweg 26 dollar.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK