Bodoni, Frutiger en Gill Sans krijgen nieuwe eigenaar

Monotype wordt overgenomen. Dat meldt Printweek deze week op haar website. Met de overname door het Amerikaanse private equity-fonds HGGC gaat een bedrag gemoeid van maar liefst 825 miljoen dollar.

Voor dat bedrag gaan zo een 20.000 lettertypes over de toonbank. Na de overname zal Monotype niet meer op de beurs genoteerd zijn en dus als particulier bedrijf verder gaan. Welk doel HGGC heeft met de overname werd niet duidelijk. Doorgaans zijn er slechts financiële motieven en komt het de werkelijke (innovatieve) waarde van het bedrijf niet ten goede.

Op de beurs schoot het aandeel nog aardig omhoog, waarmee de beurswaarde sloot op ruim 800 miljoen dollar, met een aandeelwaarde van bijna 20 dollar. Vorig najaar lag het aandeel op pakweg 26 dollar.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK