Microsoft koopt LinkedIn voor 23 miljard euro

BB160614 microsoft-linkedin-blog-shareMicrosoft neemt het sociale netwerk LinkedIn over. Het bedrijf betaalt het astronomische bedrag van 26,2 miljard dollar (23,2 miljard euro) in contanten.
Microsoft betaalt 196 dollar per aandeel, terwijl een aandeel LinkedIn vrijdagmiddag 131 dollar waard was op de beurs in New York.
Volgens Microsoft hebben beide bedrijven de missie om “de professionele wereld te verbinden”. LinkedIn blijft onafhankelijk binnen Microsoft, maar de twee bedrijven zullen hun producten wel met elkaar verbinden.
De huidige directeur van LinkedIn, Jeff Weiner, blijft aan het hoofd van het bedrijf staan. Hij zal rapporteren aan Microsoft-directeur Satya Nadella.
LinkedIn heeft momenteel 433 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan er 105 miljoen maandelijks de site bezoeken. De site draaide in heel 2015 een omzet van 3 miljard dollar, 35 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf zag zijn nettoverlies echter ook stijgen naar 165 miljoen dollar. Bij LinkedIn werken zo’n 10.000 mensen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK