Boek lezen op Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we de vrijheid. Vrij zijn van oorlogen, in het specifiek van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei 1945 werden we bevrijd van de Duitse bezetting. Bevrijdingsdag vieren we dit jaar vanuit huis, net zoals alle andere feestdagen in deze coronaperiode. Dan kan het een idee zijn om je kinderen te informeren over de oorlog – en 75 jaar in vrijheid leven – via een boek. Bijvoorbeeld met het nieuw verschenen boek: Toen het oorlog was, 1939-1945.

Toen_het_oorlog_was BoekBij Gottmer verscheen het boek Toen het oorlog was, een informatief kinderboek dat niet alleen het internationale verloop van de Tweede Wereldoorlog behandelt, maar ook allerlei facetten van de situatie in Nederland beschrijft. Het boek is bestemd voor kinderen vanaf 10 jaar, de hoogste klassen in het basisonderwijs, maar ook voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Het is precies deze doelgroep, waarvoor een goede uitgave over de Tweede Wereldoorlog in Nederland ontbreekt. Toen het oorlog was leent zich uitstekend voor kinderen om zelfstandig te lezen of door te bladeren. Ze kunnen het boek ook gebruiken voor een werkstuk of spreekbeurt. Voor het uitlichten van bepaalde onderwerpen uit het boek is er speciaal lesmateriaal ontwikkeld. Het boek zelf bevat veel historisch fotomateriaal.

Een goede Bevrijdingsdag!

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK