Boek lezen op Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we de vrijheid. Vrij zijn van oorlogen, in het specifiek van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei 1945 werden we bevrijd van de Duitse bezetting. Bevrijdingsdag vieren we dit jaar vanuit huis, net zoals alle andere feestdagen in deze coronaperiode. Dan kan het een idee zijn om je kinderen te informeren over de oorlog – en 75 jaar in vrijheid leven – via een boek. Bijvoorbeeld met het nieuw verschenen boek: Toen het oorlog was, 1939-1945.

Toen_het_oorlog_was BoekBij Gottmer verscheen het boek Toen het oorlog was, een informatief kinderboek dat niet alleen het internationale verloop van de Tweede Wereldoorlog behandelt, maar ook allerlei facetten van de situatie in Nederland beschrijft. Het boek is bestemd voor kinderen vanaf 10 jaar, de hoogste klassen in het basisonderwijs, maar ook voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Het is precies deze doelgroep, waarvoor een goede uitgave over de Tweede Wereldoorlog in Nederland ontbreekt. Toen het oorlog was leent zich uitstekend voor kinderen om zelfstandig te lezen of door te bladeren. Ze kunnen het boek ook gebruiken voor een werkstuk of spreekbeurt. Voor het uitlichten van bepaalde onderwerpen uit het boek is er speciaal lesmateriaal ontwikkeld. Het boek zelf bevat veel historisch fotomateriaal.

Een goede Bevrijdingsdag!

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK